Logo

ZwemConsult

Beroepsopleidingen ZwembadBranche

De opleiding instructeur zwem-abc - CE 3

De Lesgever Zwem-ABC verzorgt zweminstructie aan kinderen en volwassenen gericht op het (beter) leren zwemmen. Daarbij let hij op de veiligheid van de deelnemer en voorkomt risicovolle situaties. Ga terug (...)

De kerntaak van de Lesgever Zwem-ABC is het verzorgen van zweminstructie. De opleiding voor deze eenheid bestaat uit twee delen: Deel 3A - Introductie instructie en zwemactiviteiten en Deel 3B - Lesgever Zwem-ABC. Er wordt gewerkt aan de volgende competenties: verzorgen van zweminstructie; verlenen van eerste hulp; vervullen van gastheerrol; promoten. Afronding en examinering De toetsing van certificeerbare eenheid 3 bestaat uit: competentieopdrachten van deel 3A en deel 3B; groepsgesprek deel 3A en deel 3B; stage deel 3B. Tonen van een geldig diploma/certificaat: C-diploma van het Zwem-ABC; ‘Zwemmend Redden’ voor zwembaden; EHBO of MFA. Deel 3A en deel 3B worden afzonderlijk afgerond. Voor deze afronding wordt verwezen naar de beschrijving van de afzonderlijke delen. Om de certificeerbare eenheid ‘Lesgever Zwem-ABC’ af te ronden en het certificaat te ontvangen, moeten de genoemde diploma’s/certificaten in orde zijn, alle competentieopdrachten worden ingeleverd en het gemiddelde cijfer daarvan voldoende zijn (6,0) en het cijfer voor de stage en het groepsgesprek moeten voldoende (6,0) zijn. De competentieopdrachten die behoren bij deze certificeerbare eenheid zijn apart te downloaden in een speciale uitvoering van ZwemConsult.

Ga terug naar de homepage van ZwemConsult Ga naar De opleiding begeleider recreatieve activiteiten - CE 2 Ga naar de bovenzijde van deze pagina Ga naar De opleiding leidinggevende in het zwembad CE4 Ga naar de nieuwspagina van ZwemConsult

update: 11-09-2017