Logo

ZwemConsult

Beroepsopleidingen ZwembadBranche

De opleiding begeleider recreatieve activiteiten - CE 2

De Begeleider recreatieve zwemactiviteiten verzorgt recreatieve en zwembewegings-activiteiten en evenementen voor diverse doelgroepen. Hij kan deelnemers entertainen en begeleiden tijdens deze activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn Aquasportief (Aquajoggen en Aquarobics), activiteiten en evenementen voor de jeugd en bewegen in water voor volwassenen en ouderen. Daarbij let hij op de veiligheid van de deelnemer en voorkomt risicovolle situaties. Ga terug (...)

De kerntaak van de Begeleider recreatieve zwemactiviteiten is het verzorgen van recreatieve en (zwem)bewegingsactiviteiten/-evenementen voor diverse doelgroepen. De opleiding voor de eenheid Begeleider recreatieve zwemactiviteiten bestaat uit twee delen: Deel 2A - Introductie instructie & zwemactiviteiten en Deel 2B - Begeleider recreatieve zwemactiviteiten. Er wordt gewerkt aan de volgende competenties: verzorgen van activiteiten; organiseren van activiteiten en evenementen; verlenen van eerste hulp; vervullen van gastheerrol; promoten. Afronding en examinering De toetsing van certificeerbare eenheid 2 bestaat uit: competentieopdrachten van deel 2A en deel 2B; groepsgesprek deel 2A en deel 2B; stage deel 2B. Tonen van een geldig diploma/certificaat: 'Zwemmend Redden’ voor zwembaden; EHBO. Om de certificeerbare eenheid ‘Begeleider recreatieve zwemactiviteiten’ af te ronden en het certificaat te ontvangen, moeten de genoemde diploma’s/certificaten in orde zijn, alle competentieopdrachten worden ingeleverd en het gemiddelde cijfer daarvan voldoende zijn (6,0). Ook het cijfer voor de stage en het groepsgesprek moet voldoende (6,0) zijn. De competentieopdrachten die behoren bij deze certificeerbare eenheid zijn apart te downloaden in een speciale uitvoering van ZwemConsult.

Ga terug naar de homepage van ZwemConsult Ga naar De opleiding lifeguard - CE 1 Ga naar de bovenzijde van deze pagina Ga naar De opleiding instructeur zwem-abc - CE 3 Ga naar de nieuwspagina van ZwemConsult

update: 11-09-2017