Logo

ZwemConsult

Beroepsopleidingen ZwembadBranche

De opleiding lifeguard - CE 1

De Lifeguard is een zwembadmedewerker met het accent op toezichthouden. De Lifeguard draagt zorg voor de veiligheid van gasten, collega’s en zichzelf. Hij houdt toezicht op de gasten die gebruik maken van het zwembad en de andere faciliteiten van de accommodatie. De Lifeguard zorgt ervoor dat gasten het naar hun zin hebben, hij treedt op als gastheer. De Lifeguard draagt tevens zorg voor de hygiëne. Hij maakt verschillende ruimtes in de zwembadaccommodatie schoon en meet regelmatig de kwaliteit van het zwemwater. Ga terug (...)

De Lifeguard heeft twee kerntaken. Hij draagt zorg voor (de veiligheid van) de gasten en voor de hygiëne. De opleiding voor de eenheid Lifeguard bestaat uit twee delen: Deel 1A -Introductie Aqua & leisure en Deel 1B: Toezichthouder. De globale verdeling van de beroepscompetenties waaraan in beide delen wordt gewerkt is als volgt. Deel 1A: vervullen van gastheerrol; schoonmaken; promoten; controleren van zwemwaterkwaliteit. Deel 1B: houden van toezicht; verlenen van eerste hulp. De toetsing van certificeerbare eenheid 1 bestaat uit: Competentieopdrachten van deel 1A en deel 1B; Groepsgesprek; Tonen van een geldig diploma/certificaat: Zwemmend Redden voor zwembaden en EHBO of MFA. Om de certificeerbare eenheid Lifeguard af te ronden en het certificaat te ontvangen moeten de genoemde diploma’s/certificaten in orde zijn, alle competentieopdrachten worden ingeleverd en het gemiddelde cijfer daarvan voldoende zijn (6,0) en het cijfer voor het groepsgesprek moet voldoende (6,0) zijn. Deel 1A en deel 1B kunnen ook afzonderlijk worden afgerond. Voor deze afronding wordt verwezen naar de beschrijving van de afzonderlijke delen. De genoemde geldige diploma’s/certificaten moeten worden overlegd om deel te mogen nemen aan het eindgesprek. Eventuele uitzonderingen zijn mogelijk. Dispensatie kan, via een standaardformulier, drie weken voor het groepsgesprek worden aangevraagd.

U kunt de werkboeken voor de certificeerbare eenheid 1, Lifeguard, van de Beroepsopleiding voor Allround Zwembadmedewerker op de downloadpagina vinden: Werkboek 1a (zonder competentieopdrachten); Werkboek 1b (zonder competentieopdrachten). De competentieopdrachten die behoren bij deze certificeerbare eenheid zijn apart te downloaden in een speciale uitvoering van ZwemConsult.

Ga terug naar de homepage van ZwemConsult Ga naar De opleiding Zwemmend Redden voor Zwembaden Ga naar de bovenzijde van deze pagina Ga naar De opleiding begeleider recreatieve activiteiten - CE 2 Ga naar de nieuwspagina van ZwemConsult

update: 11-09-2017