Logo

ZwemConsult

e-zwemles Online Zwemschool

Schoolslagtechniek

De schoolslag voor het deel-A van het Zwem-ABC mag worden uitgevoerd op een niveau voor beginners en hoeft dus niet perfect te zijn. Ga terug (...)

De schoolslag voor het deel-A van het Zwem-ABC mag worden uitgevoerd op een niveau voor beginners. Maar wat verstaan we hier nuademhaling schoolslag precies onder? Drie uitgangspunten zijn belangrijk:

De ligging van het lichaam in het water dient horizontaal te zijn. Het hoofd moet gedeeltelijk in het water blijven, de billen dienen nabij het wateroppervlak te zijn en de voeten idem. Dit is al geoefend bij het leren drijven.

De armen dienen na iedere slag in gestrekte stand voor het lichaam even te rusten. De armen dienen na iedere slag in gestrekte stand even te rusten.

De ademhaling moet synchroon lopen met het zwemritme.

De startpositie voor een zwemslag is de volledig gestrekte ligging op de buik waarbij minimaal de kin in het water blijft. Eerst worden de armen opzij geduwd, vervolgens zullen de armen en benen tegelijk buigen, dan gaan de armen terug naar voor en worden de benen tegelijk omgehaald. Belangrijk is dat na iedere slag een duidelijk rustmoment is te zien van minimaal één tel maar bij voorkeur drie tellen. Het inademen gebeurt op het moment dat de armen uit elkaar gaan, het uitblazen wordt gedaan tijdens het uitdrijven na het voltooien van de zwemslag.

De e-zwemles methode is in de aanvangsfase niet gericht op het aanleren van een perfecte zwemslag. U hoeft zich dus niet te verdiepen in het aanleren van deze beweging. Wel is het handig indien u de slag zelf redelijik tot goed beheerst. En daaronder wordt verstaan, het kunnen zwemmen op diploma C niveau van het Zwem-ABC.

Ga terug naar de homepage van ZwemConsult Ga terug naar de homepage van e-zwemles Ga naar de bovenzijde van deze pagina Ga naar rugslag Start e-zwemles

update: 11-09-2017