Logo

ZwemConsult

e-zwemles Online Zwemschool

Uw behaalde lesresultaat van les 4 is niet goed

Het draaien van de schroefbeweging gaat soms lastig. Maar uw kind deed het waarschijnlijk wel in de box als baby. Dus is het eigenlijk een bekende beweging. Ga terug (...)

Hierbij enkele tips om de leerdoelen te behalen:

Laat uw kind thuis op een zachte ondergrond liggen en oefen de schroefbeweging. Let er op dat een arm langs het lichaam zit en een arm boven het hoofd. De draairichting is over de schouder heen van de bovenste arm. Indien u het andersom probeert zit de arm langs het lichaam in de weg.

Oefen de beweging in het water. Ga hiertoe voor uw kind staan en pak de voorset hand vast. Geef uw kind vervolgens een duwtje in de goede richting. Doe hetzelfde ook op de rug.

Soms zitten de vleugetjes in de weg. Haal in dat geval het vleugeltje van de arm die langs het lichaam zit. Uw kind zal hierdoor vanzelf ronddraaien. Maar pas wel op dat het niet schrikt. Dus doe het in kleine stapjes door een helpende hand te bieden.

Blijf de oefeningen van les 1 tot en met 4 herhalen tot uw kind de lesdoelen beheerst.

U komt er niet uit? Vraag deskundige ondersteuning aan bij ZwemConsult door hier te klikken.

Ga terug naar e-zwemles 4
Ga terug naar les 4

Ga terug naar de homepage van e-zwemles Ga terug naar e-zwemles 4 Ga naar de bovenzijde van deze pagina Ga naar e-zwemles 5 Ga terug naar de startpagina van e-zwemles

update: 11-09-2017