Logo

ZwemConsult

e-zwemles Online Zwemschool

Uw behaalde lesresultaat van les 1 is niet goed

Het begin is moeilijk. Natuurlijk moet uw kind wennen aan de nieuwe omstandigheden. Een groot zwembad, veel lawaai, drukke spetterende kinderen om zich heen. En dan ook nog papa of mamma die rare dingen gaat doen en vraagt of je het ook durft na te doen. Het zal je maar overkomen! Ga terug (...)

Hierbij enkele tips om de leerdoelen te behalen:

Oefen de beweging thuis op een gladde ondergrond zoals laminaat of zeil. Laat uw kind op de knieën zitten met de handen voor op de grond. Vervolgens met de handen voorwaarts glijden zodat het op de buik komt te liggen. En vervolgens vanuit die gestrekte ligging op de buik weer terug naar de hurkhouding door de knieeen onder de buik te trekken.

De bovenstaande oefening kan ook in de badkuip worden geoefend indien u hierover beschikt. Begin met een klein laagje water. Zodra de beweging lukt verhoogd u het waterpeil. Maar let op! Nooit meer water toevoegen dan de armen lang zijn. Uw kind moet altijd met gestrekte armen bij de bodem van het bad kunnen komen om het hoofd boven te houden.

Het gezicht vlak bij het wateroppervlak brengen is ook een ervaring op zich. Dit kan worden geoefend in de badkuip. Maar ook onder de douche staan heeft effect. Het verdragen van water(spatten) in het gezicht vergt soms wat tijd. Forceer niets maar laat uw kind het zelf ontdekken indien nodig.

Blijf deze en de oefeningen van les 1 herhalen tot uw kind de lesdoelen beheerst.

U komt er niet uit? Vraag deskundige ondersteuning aan bij ZwemConsult door hier te klikken.

Ga terug naar e-zwemles 1
Ga terug naar les 1

Ga terug naar de homepage van e-zwemles Ga terug naar e-zwemles 1-10 Ga naar de bovenzijde van deze pagina Ga naar e-zwemles 2 Ga terug naar de startpagina van e-zwemles

update: 11-09-2017