Logo

ZwemConsult

e-zwemles Online Zwemschool

Uw behaalde lesresultaat van les 13 is niet goed

Uw kind heeft nog moeite met het voorover vallen zonder armvleugltjes en maken van de schoolslag armbeweging met een flexibeam onder de oksels. Uw kind durft niet met het gezicht onder water te gaan of doet de ogen niet open onder water. Ga terug (...)

Het wegnemen of aanpassen van drijfmiddelen of hulpmiddelen kan een grote stap zijn voor uw kind. Probeer met de tips hierna tussenstapjes in te bouwen. Het onder water gaan is een hele stap. Uw kind kan immers niets zien. Het engste is het verliezen van oogcontact met u. En natuurlijk het prikkende gevoel van water in de ogen. En het gekriebel in de neus en oren.

Hierbij enkele tips om de leerdoelen te behalen:

De armvleugeltjes geven al snel een vertrouwd gevoel. Deze veiligheid wegnemen kan een hele drempel vormen. U kunt een tussenstapje toepassen. Doe de flexibeam onder de oksels en verplaats de armvleugeltjes van de bovenarmen naar de onderarmen. Oefen dit een poosje. Neem vervolgens de armvleugeltjes af en laat deze met de handen vasthouden. Oefen op deze wijze het voorover vallen en de schoolslagarmbeweging maken.

Oefen onder de douche met het knipperen van de ogen zodat er water in komt. Het geeft in de beginfase een prikkelend gevoel. Maar na verloop van tijd went uw kind hieraan. Durft u het zelf wel? Ook in het zoute water van de zee?

Water in de oren voelt wat koud aan. Het is niet dit gevoel wat angst inboezemt. Meestal is uw kind in de veronderstelling dat het hoofd vol kan lopen als de oren of neus onder water gaan. Als je water in de mond krijgt gaat het toch ook naar de buik! Doe het dus voor. Geef uw kind een emmertje, ga zelf op uw zij liggen, en laat water in uw gehoorgang gieten.

Water in de neus geeft een kriebelend gevoel. Dat komt door de neushaartjes. Start met het bellen blazen door de neus in het water. Langs deze weg went uw kind aan het gevoel. De rest komt vanzelf. Het kriebelen kan worden tegengegaan door even in de neus te knijpen. Maar ga nu alstublieft niet met dichtgeknepen neus onder water. Dat is structureel fout en moet, indien toegepast, later weer worden afgeleerd.

U komt er niet uit? Vraag deskundige ondersteuning aan bij ZwemConsult door hier te klikken.

Ga terug naar e-zwemles 13
Ga terug naar les 13

Ga terug naar de homepage van e-zwemles Ga terug naar e-zwemles 13 Ga naar de bovenzijde van deze pagina Ga naar e-zwemles 14 Ga terug naar de startpagina van e-zwemles

update: 11-09-2017