Logo

ZwemConsult

e-zwemles Online Zwemschool

Uw behaalde lesresultaat van les 12 is niet goed

Uw kind heeft nog moeite met het maken van de schoolslag armbeweging of de rugslag beenbeweging. Ga terug (...)

De schoolslag armbeweging kan lastig zijn in het begin. Deze slag nodigt uit om het hoofd boven water te tillen en voorwaarts te kijken. Maar dat mag niet! Het hoofd moet juist 5 tellen onder water blijven. Ook mag de slag niet rustig of met onderbrekingen worden uitgevoerd. Dus NIET; armen opzij, handen naar de kin eeeeeen voor. De juiste uitvoering is het maken van rondjes met de armen zonder rustmoment. De beenslag op de rug mag ook niet onderbroken worden uitgevoerd. Dus NIET; voeten naar je billen (stop), wijd (stop), sluit en drijf uit. De bedoeling is dat uw kind rondjes gaat maken zonder onderbreking of rustmoment gedurende 5 tellen.

Hierbij enkele tips om de leerdoelen te behalen:

Laat uw kind op de knieeen op de bodem van het zwembad zitten en nodig uit om met de handen water achterwaarts weg te slaan. Het volgende stapje is dit te doen met de handen onder water. Dit is een eerste aanzet tot de schoolarmslag. Soms helpt het om in zeer ondiep water van ongeveer 20 cm op de buik te gaan liggen. Hierdoor ligt uw kind gestrekt horizontaal en went het aan dit gevoel. Doe dit, indien nodig, zowel op de buik als op de rug.

Doe nog eens voor wat de bedoeling is. lekker snel rondjes roeien met je handen naast je.

Hetzelfde kan worden toegepast bij de beenslag op de rug. Doe het zelf nog eens voor. En dan wel zoals is uitgelegd. Dus continue rondjes maken zonder rustmoment. Geef vervolgens uw kind een steuntje in de nek tijdens het liggen op de rug en moedig aan om tempo te maken.

U komt er niet uit? Vraag deskundige ondersteuning aan bij ZwemConsult door hier te klikken.

Ga terug naar e-zwemles 12
Ga terug naar les 12

Ga terug naar de homepage van e-zwemles Ga terug naar e-zwemles 12 Ga naar de bovenzijde van deze pagina Ga naar e-zwemles 13 Ga terug naar de startpagina van e-zwemles

update: 11-09-2017