Logo

ZwemConsult

e-zwemles Online Zwemschool

De lesmethode van e-zwemles

De e-zwemlesmethode werkt snel en is tegelijk leuk voor het kind. Snel is een relatief begrip. Uitgangspunt is dat u uw kind met veertig lessen van een uur kunt leren zwemmen. Ga terug (...)

Dit is realiseerbaar in een buitenbadseizoen met twee lessen per week.
Via het leren drijven komen tot zwemmen met gebruik van hulpmiddelen vormt de grondslag van deze lesmethode. De basis voor deze keuze is ontwikkeld tijdens mijn intensieve en lange praktijkervaring. Daarnaast staat de veiligheid van het kind centraal. Met deze methode zijn honderden kinderen opgeleid voor het Zwem-ABC.
Een kind is pas aan leren en dus ook leren zwemmen toe omstreeks de zesjarige leeftijd. Daarom start het echte leren op de basisschool in groep drie, in de groepen één en twee staat het ontdekkend spelen centraal. De e-zwemlesmethode sluit aan op die leeftijd. Peuters kunnen op aangepaste wijze kennismaken met de eerste module waarin kennismaken met het water centraal staat. Het echte leren zwemmen kan pas starten in de kleuterleeftijd, dit zijn dus de kinderen van vier jaar en ouder. Het uitgangspunt is dat uw kind leergierig genoeg is om leerstof op te nemen. De wijze van aanbieden van de leerstof is niet aan leeftijd gebonden. In de modulen worden de hoofddoelen beschreven.
Spelen staat centraal in deze zwemlesmethode. Het is dus absoluut af te raden om uw kind continue te overspoelen met instructies. Tijdens het spelen in het water zal uw kind de aangeleerde vaardigheden zonder aanmoediging vanzelf gaan toepassen. Een goede zwemles omvat het kortstondig herhalen van de vorige onderdelen en het toevoegen van een nieuw element of verbeteren van de aanwezige vaardigheden. Pas dit uitgangspunt toe bij iedere aanvang van het te water gaan en doe dit maximaal dertig minuten. Daarna laat u uw kind spelen als beloning voor de geleverde inspanning.

Ga terug naar de homepage van e-zwemles Ga terug naar Zwemdiploma ABC Ga naar de bovenzijde van deze pagina Ga naar start e-zwemles Start e-zwemles

update: 11-09-2017