Logo

ZwemConsult

e-zwemles Online Zwemschool

controleer het resultaat van e-zwemles 1

Bovenaan de pagina van les 1 stonden twee leerdoelen vermeld. Ga terug (...)

Leerdoelen:
Van staan in het water komen tot drijven op de buik
Van drijven op de buik komen tot staan.

Uw kind staat met armvleugeltjes om tot het middel in het water. Durft het nu zonder uw hulp te gaan liggen? Het zal natuurlijk nog twijfelend en voorzichtig gaan. En misschien nog niet door spontaan voorover te vallen. Indien uw kind eerst door de knieën zakt of op de knieën gaat zitten voor het overgaat naar drijven is het ook goed. Wel moeten de voeten los komen van de grond en achterwaarts gericht zijn.

Bij het gaan staan zal uw kind de handen op de bodem willen zetten. Dit is een natuurlijke beweging, denk aan vallen en automatisch de handen voorwaarts uitsteken. De juiste manier om te gaan staan is tegenovergesteld. De handen moeten naar de kin worden gebracht, de armen moet dus juist krom en niet gestrekt. De benen, lees de knieën, moeten ook goed worden gebogen. Door de gehurkte houding aan te nemen verandert de balans van het lichaam in het water. De voeten zullen vanzelf richting bodem zakken terwijl het hoofd boven blijft. Dit komt nu nog door de lucht in de armvleugeltjes. Later verplaatst dit drijfvermogen zich naar de gevulde longen.

Beheerst uw kind de bovenstaande leerdoelen?

Het behaalde lesresultaat is goed Het behaalde lesresultaat is niet goed

Ga terug naar de homepage van e-zwemles Ga terug naar e-zwemles 1-10 Ga naar de bovenzijde van deze pagina Ga naar les 2 Ga terug naar de startpagina van e-zwemles

update: 11-09-2017