Logo

ZwemConsult

e-zwemles Online Zwemschool

e-zwemles 35

Leerdoelen les 35:
Alle examenonderdelen van het diploma Zwem-ABC deel A volledig uitvoeren
Ga terug (...)

Uw kind beheerst de volgende leerdoelen:
Het gehele examenprogramma voor het zwemdiploma A van het Zwem-ABC wordt beheerst.

Uw vijfendertigste les in de praktijk:
Dit is de laatste zwemles voor het diploma A van het Zwem-ABC. Het zwemmen van de volledige diploma-inhoud werd al in les 32 toegepast en dat doen we ook vandaag. Ik volsta met het nogmaals opnoemen van de oefeningen.
We starten deze les met gekleed zwemmen. Laat uw kind van de rand of het startblok springen en aansluitend 15 seconden staand drijven direct gevolgd door een hele baan schoolslag. Dezelfde oefening doen we nogmaals maar dan met een hele baan rugslag na het staand drijven.
Direct hierna laat u uw kind 5 maal achtereen 3 meter gekleed onderwater zwemmen. Trek vervolgens de kleding en de schoenen uit. Doe dit bewust rustig zodat uw kind even op adem kan komen.
Na ongeveer 5 minuten rust start u met 2 banen schoolslag en 2 banen rugslag. Moedig uw kind aan vol te houden en niet te stoppen.
De borstcrawl, rugcrawl en andere elementen van het diploma-A vormen de speelse afronding van de les. Het oefenen van de borst- en rugcrawl mag best iets verder dan 5 meter maar overdrijf het niet. Beter vijf keer 5 meter oefenen, dan in een keer 25 meter achter elkaar.

Het is nu tijd om een zwemexamen aan te vragen. Indien het in uw zwembad niet mogelijk blijkt te zijn om deel te nemen kunt u contact opnemen met e-zwemles voor ondersteuning. Het is meestal gebruikelijk dat de examinerende organisatie uw kind voor het examen wil laten proefzwemmen om te toetsen of het zwemniveau aan alle eisen voldoet. Bedenk dat het constateren van foutjes beter kan gebeuren bij een officieuze zwemtest dan bij het officiële examen. Niets is zo frustrerend als een kind moeten laten zakken voor een examen, voorkomen is altijd beter dan genezen.

Ga terug naar de homepage van e-zwemles Ga naar les 34 Ga naar de bovenzijde van deze pagina Ga naar les 36 Controleer het resultaat van les 35

update: 11-09-2017