Logo

ZwemConsult

e-zwemles Online Zwemschool

e-zwemles 34

Leerdoelen les 34:
Alle examenonderdelen van het diploma Zwem-ABC deel A volledig uitvoeren
Ga terug (...)

Uw kind beheerst de volgende leerdoelen:
Het gehele examenprogramma voor het zwemdiploma A van het Zwem-ABC wordt beheerst.

Uw vierendertigste les in de praktijk:
De inhoud van deze les is ook gelijk aan de les 33. Ik volsta met het nogmaals opnoemen van de oefeningen.
We starten deze les met gekleed zwemmen. Laat uw kind van de rand of het startblok springen en aansluitend 15 seconden staand drijven direct gevolgd door een hele baan schoolslag. Dezelfde oefening doen we nogmaals maar dan met een hele baan rugslag na het staand drijven.
Direct hierna laat u uw kind 5 maal achtereen 3 meter gekleed onderwater zwemmen. Trek vervolgens de kleding en de schoenen uit. Doe dit bewust rustig zodat uw kind even op adem kan komen.
Na ongeveer 5 minuten rust start u met 2 banen schoolslag en 2 banen rugslag. Moedig uw kind aan vol te houden en niet te stoppen.
De borstcrawl, rugcrawl en andere elementen van het diploma-A vormen de speelse afronding van de les. Het oefenen van de borst- en rugcrawl mag best iets verder dan 5 meter maar overdrijf het niet. Beter vijf keer 5 meter oefenen, dan in een keer 25 meter achter elkaar.

Ga terug naar de homepage van e-zwemles Ga naar les 33 Ga naar de bovenzijde van deze pagina Ga naar les 35 Controleer het resultaat van les 34

update: 11-09-2017