Logo

ZwemConsult

e-zwemles Online Zwemschool

e-zwemles 32

Leerdoelen les 32:
Gekleed zwemmen over redelijke afstanden, zowel onder als boven water
Ga terug (...)

Uw kind beheerst de volgende leerdoelen:
Het gehele examenprogramma voor het zwemdiploma A van het Zwem-ABC wordt beheerst.

Uw tweeëndertigste les in de praktijk:
We starten deze les met gekleed zwemmen. Laat uw kind van de rand of het startblok springen en aansluitend 15 seconden staand drijven direct gevolgd door een hele baan schoolslag. Dezelfde oefening doen we nogmaals maar dan met een hele baan rugslag na het staand drijven.
Direct hierna laat u uw kind 5 maal achtereen 3 meter gekleed onderwater zwemmen. Trek vervolgens de kleding en de schoenen uit. Doe dit bewust rustig zodat uw kind even op adem kan komen.
Na ongeveer 5 minuten rust start u met 2 banen schoolslag en 2 banen rugslag. Moedig uw kind aan vol te houden en niet te stoppen.
De borstcrawl, rugcrawl en andere elementen van het diploma-A vormen de speelse afronding van de les. Het oefenen van de borst- en rugcrawl mag best iets verder dan 5 meter maar overdrijf het niet. Beter vijf keer 5 meter oefenen, dan in een keer 25 meter achter elkaar.

Ga terug naar de homepage van e-zwemles Ga naar les 31 Ga naar de bovenzijde van deze pagina Ga naar les 33 Controleer het resultaat van les 32

update: 11-09-2017